Ciemnowłosa dziewczyna przechadzała się po uliczkach w celu znalezienia ładnego prezentu dla ojca. " To zbyt prostackie... to za drogie... och nigdy nie mam głowy do prezentów!' pomyślała wściekła siadając obrażona na ławce
Dziewczyna podniosła wzrok i ujrzała przystojnego ciemnowłosego młodzieńca: Och bo... Mam problem co kupic ojcu... Wszystko jest takie brzydkie! - powiedziała podirytowana. Jednak w porę się opamiętała przypominając sobie o dobrych manierach godnych damy. wstała i wyciągając dłoń w kierunku młodzieńca powiedziała: Aubergine - powiedziała krótko lekko się kłaniając
Młodzieniec ukłonił się i ujmując jej dloń, a następnie delikatnie musiając ją ustami szepnął:"Kain..Milo mi, panienko! Cóż..może ja pomogę coś wybrać?" Zapytał nieśmiało uśmiechając się delikatnie:"Jakim człowiekiem jest pani ojciec?"
Dopiero teraz dziewczyna zauważyła że owy młodzieniec to książę Bursztynowego Królestwa. " Cóż mój ojciec... to człowiek bardzo poważny i elegancki... a to wszystko? och to zupełnie mi do niego nie pasuje!" powiedziała z nutką rozpaczy w głosie obserwując reakcję chłopaka
"Nietrzeba, naprawdę. Będę zadowolony, jesli twojemu ojcu sie spodoba to,co zaproponowałem" Powiedział książe chyląc glowę przed dziewczyną:"Warsztat znajduje sie przy dzwonnicy..." Powiedział poczym dodał:"Mam nadzieję, że nei widzę pani poraz ostatni.."
Dziewczyna usiadła na ławce. Do wieczora było jeszcze sporo czasu. Ledwo poszedł a ona już za nim tęskniła. Najchętniej pobiegła by za nim jednak to nie było zachowanie godne damy. Musiała sobie znaleźć jakieś zajęcie. Tylko jakie? Nic nie przychodziło jej do głowy..